Ensemble van de Molenberg Z

Belgian Champion ladies 2023 & Sister of Olympic horse Royal Discovery

Edjaz van 't Merelsnest Nabab de Reve Quidam de Revel
Melodie en Fa
Wendelina van 't Merelsnest Darco
Idjaz-C
Femmenor V Nimmerdor Farn
Ramonaa
Wanny Apple King xx
Hanny

Ensemble van de Molenberg Z is de laatste dochter van de in Nederland vermaarde merrie Femmenor V (Nimmerdor). Ensemble werd in 2012 op Stoeterij De Molenberg gefokt samen met Björn Van Bunder. Ze is een modern en elastisch type en heeft een echte winnersmentaliteit. In de Belgische cyclus voor vijfjarigen sprong ze zeven keer op negen parcoursen foutloos. Tijdens de cyclus voor zesjarige paarden sprong ze acht keer op negen naar de barrage en van die acht barrages sprong ze er ook zeven zonder fouten. Dit was goed voor Tim Reygaerts en Ensemble om hun cyclusseizoen te eindigen op een 12e plaats van de meer dan 250 deelnemers over het seizoen van 2018.  Als zevenjarige sprong Ensemble 1m40-niveau met o.a. foutloze omlopen in de cyclus te Gesves, Mons, Hasselt, Basècles, Meerdonk...

Ensemble profileert zicht als een echte nulspringer.

De goede kwaliteiten die Ensemble heeft, komen niet van vreemden. Zowel langs vaders- als moederszijde vinden we een prestatiestam terug. Haar vader Edjaz van 't Merelsnest sprong 1m50 en is de volle broer van World Cup winnaar VDL Glasgow van 't Merelsnest. De moeder van Ensemble, Femmenor V, is de moeder van Olympiadepaard en meermaals Grand Prix-winnaar, Royal Discovery (A. Firestone, M. Beerbaum). Deze Nimmerdormerrie gaf ook de internationale springpaarden Logan Star, Pourquoi (1m45 A. Firestone), Caprera Z (E. Leemans), Quick and Easy II Z (P. Clemens) en Charme Z (1m50 USA). Verder komen uit deze stam nog de internationale springpaarden Stakkador (1m60 USA), Burg's Surprise B (USA), Ucchino (RUS). 

De halfzus van Ensemble genaamd Catriona Z, is de moeder van de voor KWPN goedgekeurde dekhengst en opkomend talent Ibolensky (1m40, NED, Miranda Harrington). Catriona Z is tevens de moeder van de goedgekeurde dekhengst voor Zangersheide Diamond Z (1m50).

Vóór Ensemble van de Molenberg Z haar sportieve carrière baarde ze zelf ook twee veulens. Kazan van de Molenberg Z (Kannan) wordt uitgebracht in Italië en Carenta van de Molenberg Z (Cardento) is in opleiding in onze stallen. Ensemble haar derde nakomeling, via embryotransfer, is Easton van de Molenberg Z (Eldorado van de Zeshoek). In 2022 verwelkomden we het merrieveulen Think Twice van de Molenberg Z (ET - Tangelo van de Zuuthoeve)

* BELGISCH KAMPIOEN AMAZONES 2023 te SENTOWER PARK

* 5e plaats 1m20 Silver Lier maart 2023
* 6e plaats 1m30 Peelbergen Pro Tour november 2022
* 7e plaats Belgisch kampioenschap amazones 2022 te Sentower Park
6e plaats Belgisch kampioenschap amazones 2021 te Sentower Park

  • Geboren: °2012
  • Geslacht: merrie
  • stamboek Zangersheide
  • kleur bruin

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten