Belgische paardenfokkerij en springstal De Molenberg,

de passie van Tim Reygaerts en Sofie Van Bunder,

waar toppers geboren worden

Tim en Sofie hebben als gedreven springruiter en -amazone een jarenlange ervaring in het fokken en opleiden van topspringpaarden.

TIM is naast fervent fokker, gespecialiseerd in de opleiding van jonge paarden en rijdt tot op nationaal 1m40 niveau. Hij leidde reeds vele paarden op die later doorgroeiden naar het grote werk. We denken hierbij onder andere aan Hacienda d’ Eversem (Wilm Vermeir 1m55), Olympke van 't Merelsnest (Kendra Claricia Brinkop 1m50), Newton van het Krekelhof (1m60), Emma VP (1m50) alsook Naila van 't Merelsnest (1m55), Faith van de Mullegracht (1m50), en zovelen meer. Tim werd in 2006 provinciaal LRV kampioen met onze allereerste stammerrie Quick-Dancer (Latano x Joost x Abgar xx). Hij behaalde ook de finale van het Belgisch kampioenschap voor 6-jarige paarden te Gesves met Hacienda d' Eversem (Contact x Capacity d' Eversem (Sheyenne de Baugy)).

Tim zijn echtgenote SOFIE neemt ook actief deel aan de opleiding van de springpaarden. Ze groeide op in het Merelsnest waar al heel wat toppaarden geboren zijn. De meest klinkende naam is waarschijnlijk de legendarische merrie Sapphire (Mclain Ward 1m70) die twee maal Olympisch teamgoud behaalde voor de USA. Sapphire werd door Sofie zadelmak gemaakt en kreeg van haar ook de eerste wedstrijdervaring mee. Met Maureen van ’t Merelsnest behaalde Sofie op het Belgische Kampioenschap voor junioren in Lier in 1999 de finale. Sofie springt tot op nationaal 1m35 niveau en werd na een 6e en 7e plaats in 2021 en 2022 op het Belgisch kampioenschap amazones, in 2023 BELGISCH KAMPIOEN amazones te Sentower Park met de fantastische merrie Ensemble vd Molenberg Z (Edjaz van 't Merelsnest x Nimmerdor).

Op hun mooie hoeve delen Tim en Sofie hun passie in het opleiden van springpaarden om ze op te bouwen naar een mooie springcarrière.

Voor De Molenberg begon alles in 2008 met de aankoop van de hoeve te Ronse en de merrie Quick-Dancer. Twee jaar eerder werden Tim en Quick-Dancer provinciaal kampioen in de klasse zwaar. En zo was de eerste prestatievolle fokmerrie op de Molenberg een feit.
Al snel werd nieuw bloed binnengebracht dankzij Nico Wouters van den Oudenweijer met zijn bewezen stammerries Ravella Z en Femmenor V. Ravella Z was de moeder van o.a. Global Champions Tour winnaar Chester Z (Mathijs Van Asten) en Femmenor V bracht o.a. olympiër Royal Discovery (Samantha Mcintosh) ter aarde. Even later vervoegde ook Malinda van ’t Merelsnest de stallen. Zij is de volle zus van dekhengsten VDL Glasgow van ’t Merelsnest en Edjaz van ’t Merelsnest en gaat terug op de moederstam van de olympische merrie SAPPHIRE. Ook met Vivita de Fribois werd olympisch bloed toegevoegd aan onze fokkerij aangezien zij de moeder is van de in Rio de Janeiro deelnemende Heros (Amy Millar, CAN). Door de steeds vernieuwende prestatiebloedinvoer evolueerden we van een drietal veulens per jaar naar een tiental veulens op jaarbasis. En zo groeide ook de accommodatie mee tijdens de jaren.

Tijdens de derde fase van de BWP hengstenkeuring 2024 mochten we van het BWP stamboek de BWP YOUNG BREEDER AWARD 2023 in ontvangst nemen. Dit is een mooie erkenning voor het harde werk van de afgelopen jaren in onze fokkerij de Molenberg.

Omdat onze passie verder rijkt dan alleen het fokken van veulens en het opleiden van springpaarden, startten we reeds van in den beginne met de tak ‘opfok van jonge paarden’. Het verzorgen van paarden draagt bij aan onze passie. De jonge paarden in opfok worden hier met een hart voor paarden verzorgd alsof het de onze zijn. Dit is mede mogelijk dankzij onze opgebouwde kennis, onze ruime weilanden en stallen alsook de grote buiten- en binnenpiste.

Hebt u interesse in onze fokproducten? Wilt u beroep doen op de diensten en kennis van Stoeterij De Molenberg? Of wilt u een paard laten opgroeien of opleiden? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Een overzicht van onze fokmerries, veulens & jonge paarden, sportpaarden, onze infrastructuur en veel meer kan u terugvinden op deze website.

Voel u vrij om ons te contacteren.

“It is our passion to breed top show jumpers, provide them with the best opportunities to grow & train and find a perfect home for them”

luchtfoto

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten