Quick-Dancer

Founder of GP horse Ilex VP, mother Magnifique van de Molenberg

Latano I Landgraf I Ladykiller xx
Warthburg
Sanka Capitano
Anke
Bitty Joost Consul
Ulana
Titty Abgar xx
Kitty

Quick-Dancer was de allereerste fokmerrie op stoeterij De Molenberg. Onder Tim Reygaerts sprong ze nationaal tot 1m40-niveau en LRV klasse Zwaar in de periode vanaf 2005 tot en met 2008. Het duo behaalde verschillende overwinningen en werd provinciaal kampioen van Oost-Vlaanderen klasse Zwaar LRV in 2006. Verschillende klasseringen waren er ook tijdens de wedstrijden van o.a. Jumping Hasselt, Wisbecq en Hulsterlo. Ze behaalden ook de prijzen in de hoogste reeksen van de winterwerking in 't Overdijk (Moerzeke) en Golden Horse (Heikant). In het winterseizoen 2007-2008 waren er meermaals klasseringen in het wintercriterium 't Overdijk te Moerzeke om uiteindelijk 7e te eindigen in de finale en 8e in het eindklassement 1m30.

Quick-Dancer zette ook verschillende interessante fokproducten op de wereld. Vóór ze op onze stoeterij belandde waren Winston Dancer (°1999) en Emma VP (°2004) reeds geboren. Winston Dancer (Clinton) sprong internationaal junioren 1m40-niveau met Julie Rosbach en Emma VP (Darco) behaalde klasseringen op internationaal niveau 1m50 met Dag Keymolen en later met Gaëtan Decroix. Emma VP werd opgeleid op stoeterij De Molenberg en bezorgde haar fokker ook de internationaal springende Ilex VP (Diamant de Semilly). Ilex VP won de laatste jaren verschillende Grand Prix's en loopt nog steeds 1m60 met Nicolas Delmotte.

Op stoeterij De Molenberg was Hidalgo van de Molenberg (Darco) het eerste fokproduct van Quick-Dancer. Hij werd als driejarige verkocht naar de USA en werd daar even later goedgekeurd als dekhengst voor BWP North America. Haar volgende zoon Jarco van de Molenberg stierf spijtig genoeg op driejarige leeftijd. Met Magnifique van de Molenberg (Nabab de Reve) bezorgde Quick-Dancer ons haar bij ons enige gefokte merrie in 2012. Aangezien Quick-Dancer in 2014 het leven liet, hebben we met Magnifique een waardige opvolger van haar voor onze fokkerij. De laatste nakomeling van Quick-Dancer is Olympus van de Molenberg (Vigo d'Arsouilles, 2014). Hij is knap op weg om een sterke internationale carrière uit te bouwen onder de Duitse Karl Brocks met reeds verschillende overwinningen in de internationale Youngster Classes als zesjarige in 2020.

Quick-Dancer was een merrie met heel veel bloedtoevoer, pit, power en vermogen. 

Quick-Dancer stamt af uit de Nederlandse Bitty-lijn ofwel foklijn 1839.

  • Geboren: °1993
  • Geslacht: merrie
  • stamboek BWP
  • kleur schimmel

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten